Läpipeluuohje

RESIDENT EVIL 3: NEMESIS

[ Tämän läpipeluuohjeen kasasi kokoon Bella ]

Hyvästit elämälleni… Hyvästit kodilleni…
Jotenkin… Olen yhä elossa…
He ovat ottaneet minulta kaiken… Kaiken…
Mutta minä en anna periksi… En anna heidän voittaa…
Tämä on viimeinen mahdollisuuteni… Minun viimeinen pakoni…

Aluksi YLEISIÄ OHJEITA...

1) Easy ja Hard Moden tärkeimpiä eroja:

*Hardilla voit ottaa tyrmätyltä Nemesikseltä Special Itemin.

*Easyllä sinulla on loppumattomat Ink Ribbonit.

*Jos pääset pelin läpi Hardilla, saat arvosanan.

2) Kaikki paikat kannattaa aina tutkia tarkkaan, jos vain suinkin voit... ts. jos Nemesis ei ole perässäsi. Kun pelaat hardilla, lähes jokaisen kirjoituskoneen vierestä löytyy Ink Ribbon. Ihan kaikkia tavaroita ei ole tässä ohjeessa mainittu, joten pidä silmät auki!

Prologi

Kaikki alkoi tavallisena, syyskuisena päivänä. Tavallisena päivänä Raccoon Cityssä. Kaupungissa jota Umbrella hallitsee. Kukaan ei uskaltanut vastustaa Umbrellaa, ja tuo voiman puute tulisi johtamaan kaupungin tuhoon. Kunpa heillä olisi rohkeutta taistella... Luulenpa että heidän täytyy kärsiä toimiensa seuraukset. Anteeksiantoa ei tulisi olemaan... Se on totta... Kun oikeuden pyörä alkaa kääntyä... Mikään ei voi pysäyttää sitä... Ei mikään...

Se oli Raccoon Cityn viimeinen mahdollisuus... ja minun viimeinen mahdollisuuteni... Minun viimeinen pakoni...

Jill rysähtää kujalle räjähdyksen jälkeen. Voit mennä vain eteenpäin. Tapa edessäsi oleva zombie ja kiipeä laatikon yli. Zombiet ympäröivät sinut. Jill pakenee kujalle ja...

Osa 1 - 24 tuntia ennen RESIDENT EVIL 2:sta

Syyskuun 28. päivä | Päivänvalo |

Hirviöt ovat valloittaneet kaupungin... Jotenkin... Olen yhä elossa...

Jill yrittää saada läskin miehen auttamaan häntä pakenemaan Raccoon Citystä, mutta läski päättää jäädä säiliöön.

Uloskäynti on lukossa joten sinun täytyy saada Warehouse Key. Jos pelaat Hard modella, mene ensiksi varaston vasemmalle nurkalle ja etsi First Aid Spray toisesta ja ammuksia (handgun bullets) toisesta (paina vihreää nappia). Mene sitten portaita ylös yläkerran tallennushuoneeseen. Saatat löytää Gunpowderia huoneesta. Hardilla pelatessasi löydät Ink Ribbonin kirjoituskoneen vierestä. Warehouse Key roikkuu taulussa seinällä (se kiiltää). Palaa alakertaan ja käytä Warehouse Keytä oven avaamiseen. Mene kujaa alaspäin.

Kun avaat oven ja poistut varastoalueelta, näet oven vasemmalla puolellasi. Mene ovesta sisään ja etene Y-risteyksestä kujan keskelle mistä löydät oven oikealla puolellasi. Useimmilla kerroilla Brad Vickers ryntää ovesta joukko zombeja kannoillaan. Jos Brad ei ilmaannu, avaa ovi. Hoitele zombiet ja mene ovesta josta Brad tuli.

Mene alas portaita kellarin varastohuoneeseen ja ota Lighter Oil pöydältä. Tarkista kuollut mies saadaksesi Shotgunin. Palaa takaisin ylös. Mene alas kujaa jota Brad meni. Maassa pitäisi olla kaksi vihreää herbiä. Kun poistut kujalta, näet baarin edessäsi. Sinun täytyy mennä sisään takakautta. Mene polulle joka on vasemmalla puolellasi. Jatka polulla kunnes saavut ovelle joka on vasemmalla puolellasi. Mene ovesta sisään ja jatka matkaa kunnes saavut roska-alueelle baarin takana. Kun kuljet portaita alaspäin, saatat nähdä Bradin joka yrittää pelastautua kolmen zombien hyökkäykseltä. Etsi työntöovi ja paina tämä paikka mieleesi. Tee selvää zombeista ja mene Bradin perässä baariin. Näet Bradin ampuvan zombeja. Sinun ei tarvitse auttaa häntä.

Brad varoittaa sinua vihollisesta, joka on S.T.A.R.S.:in jäsenien perässä. Brad lähtee baarista. Ota Lighter pöydältä lähellä pääsisäänkäyntiä. Älä mene ulos samaa tietä kuin Brad, vaan mene ulos samaa kautta kuin tulit sisään. Yhdistä (combine) Lighter Oil Lighterin kanssa saadaksesi sen toimimaan. Kujalla roska-alueen edessä mene vasemmalla puolellasi olevasta ovesta. Sinun täytyy mennä ovelle joka on kaukana sivulla. Siellä pitäisi olla polttoainesäiliö oikealla oven vieressä. Juuri kun yrität avata oven, zombiet rikkovat barrikaadin ja tulevat sinua kohti. Voit ampua ne tai perääntyä hiukan ja odottaa kunnes ne ovat polttoainesäiliön lähellä, ja ampua sitten säiliön.

Hoideltuasi zombiet tarkista kaksi ruumista toisessa päässä. Ovi on suljettu köydellä. Käytä Lighteria polttaaksesi köyden. Mene ylös kujaa pitkin ja saavut risteykseen. Saatat kohdata koiria täällä. Vasen puolesi on blokattu tulella ja oikealla seinällä on paloposti mutta siinä ei ole paloletkua. Mene tallennushuoneeseen vasemmalla ja tee mitä sinun täytyy. Sen jälkeen mene ovesta kujan päässä. Käänny vasemmalle ja mene portista poliisiaseman pihalle. Kun lähestyt pollariasemaa Nemesis ilmestyy ensimmäisen kerran. Brad tulee kompuroiden taaksesi. Kun hän yrittää kurkottaa luoksesi Nemesis ilmaantuu. Hoideltuaan Bradin Nemesis kääntyy puoleesi...

[ Poliisiaseman valintakohta ]

Vaihtoehto 1 - Taistele Nemesiksen kanssa

Vaihtoehto 2 - Mene poliisiasemalle

[ Vaihtoehto 1 ]

Tarkista Bradin ruumis saadaksesi hänen lompakkonsa. Nemesis tekee parhaansa tappaakseen sinut. Kun saat Bradin lompakon mene poliisiasemalle. Mene tavaraluetteloosi ja katso (check) Bradin lompakkoa, se muuttuu Bradin S.T.A.R.S. Cardiksi. Olet nyt poliisiaseman pääaulassa. Oikealla puolellasi pitäisi olla vihreitä herbejä. Mene vastaanottopöydän luo ja ota poliisiaseman kartta. Siellä pitäisi olla muitakin tavaroita. Laita Bradin S.T.A.R.S. Card tietokoneeseen ja se kertoo sinulle että S.T.A.R.S.-huoneen avain on siirretty todistusaineistohuoneeseen. Sitten annetaan koodi avaimen sisältävän kassakaapin avaamiseen. Kirjoita se ylös ja mene ainoasta ei-laatoitetusta ovesta vasemmalla seinällä.

Kun menet toimistoon, sinun täytyy selvitä zombeista toimiston oikeaan päätyyn. Vasemmalla olevassa pienessä toimistossa saattaa olla muutama tavara. Mene ovesta ja olet todistusaineistohuoneessa. Etene kohtaan [ Jatka peliä ]

[ Vaihtoehto 2 ]

Pakenet menemällä poliisiasemalle. Et voi mennä ulos koska Nemesis on ovella. Olet nyt poliisiaseman pääaulassa. Oikella puolellasi pitäisi olla muutama vihreä herb. Mene vastaanottopöydän luo ja ota poliisiaseman kartta. Siellä saattaa olla muitakin tavaroita. Et pääse vielä tietokoneelle koska tarvitset S.T.A.R.S. cardin. Sinun täytyy mennä toimistoon vasemman seinän ainoan ei-laudoitetun oven kautta. Kun saavut toimistoon, sinun täytyy selvitä toimiston oikeaan päätyyn. Vasemmalla olevassa pikku toimistossa voi olla tarpeellisia tavaroita. Mene ovesta ja olet todistusaineistohuoneessa. Unohda kaikki tämän huoneen tavarat toistaiseksi ja mene ulos oikealla puolellasi olevasta ovesta. Käänny vasemmalle ja mene seuraavasta ovesta vasemmalla puolellasi (saatat joutua hoitelemaan muutaman zombien ennen sitä). Mene kaksoisovista tehtävänantohuoneeseen. Jillin S.T.A.R.S. card kiiltelee pöydällä. Etsi huoneesta tavaroita. Mene takaisin pääaulaan vastaanottopöydän luo ja laita S.T.A.R.S. card tietokoneeseen. Kone kertoo sinulle että S.T.A.R.S.-huoneen avain on siirretty todistusaineistohuoneeseen. Sitten saat koodin jolla voit avata avaimen sisältävän kassakaapin.

Mene nyt todistusaineistohuoneeseen. Etene kohtaan [ Jatka peliä ]

[ Jatka peliä ]

Todistusaineistohuoneessa tarkista kassakaappi (punainen valo vasemmalla puolellasi) ja ota BlueGem. Mene sitten toiselle puolelle ja avaa toinen kassakaappi koodilla jonka juuri sait kompuutterilta. Ota Emblem Key. Mene ulos ovesta joka on vasemmalla puolellasi. Tallennuspaikka on portaiden alapäässä. Mene sinne ja ota tavaroita ja mene sitten portaita ylös. Mene patsaan ohi ovesta ja sitten ovesta vasemmalla puolellasi. Käytä Emblem Keytä seuraavaan oveen ja mene toimistoon.

Ota Lock Pick pöydältä, ase kaapista ja muitakin tavaroita. Kun olet valmis, yritä mennä ulos huoneesta. Kuulet puhelun. Puhelun jälkeen lähde menemään tulotietäsi pois poliisiasemalta. Heti kun pääset portaat alas Nemesis saattaa ilmestyä. Tapa Nemesis tai pakene. Jos päätät paeta, sinun täytyy juosta kahdesta tai kolmesta ovesta eksyttääksesi sen. Jos juokset tallennushuoneeseen, Nemesis odottaa sinua ulkopuolella kun lähdet huoneesta.

Heti poliisiaseman ulkopuolella mene alas etelään tien loppuun asti ja mene ovesta vasemmalla puolellasi. Olet nyt kujalla. Tarkista ruumis toisessa mutkassa. Mene seuraavasta ovesta. Mene oikealle ja etsi toinen paloposti jossa on paloletku. Et voi ottaa paloletkua koska sinulla ei ole (vielä) tarvittavia välineitä. Etsi tarpeellisia tavaroita ja mene sitten ulos seuraavasta ovesta.

Hoitele koirat ja jatka eteenpäin bussin ohi. Tarkista ruumis joka on bussin takana ja mene oikealle parkkipaikalle. Siellä saattaa olla kaksi koiraa. Ota Power Cable autosta oikealla puolellasi (se kiiltää). Mene tallennushuoneeseen oikealla puolellasi. Ota tavaroita tai tee mitä sinun täytyy, mene sitten ulos toisesta ovesta. Varo koiria. Mene eteenpäin ja mene ovesta oikealla puolellasi.

Olet menossa rakennustyömaalle. Ota ovella kartta seinältä ja mene alas pieniä portaita ruumiin luokse. Kohtaat Drain Deimosin. Kahden laukauksen shotgunista pitäisi tappaa se tai voit käyttää yläpuolella roikkuvaa laatikkoa. Tarkista ruumis ja paina mieleen hissin sijainti koska joudut tulemaan takaisin tänne myöhemmin. Hissi ei toimi koska se tarvitsee Batteryn. Poistu paikasta käyttäen toista ovea.

[ Jos tapaat Carlosin ravintolassa... ]

Mene oikealla olevalle polulle ja mene pohjoiseen kunnes tulet ravintolan pääsisäänkäynnille. Etsi alueelta tavaroita, mene sitten keittiösaarekkeesta keittiöön. Näet kellaritunnelin sisäänkäynnin vasemmalla puolellasi (lattialla). Kun lähestyt takasisäänkäyntiä huomaat pienen lokeron. Käytä Lock Pickiä avataksesi sen ja ota Fire Hook (sorkkarauta). Käytä fire hookia kellarin sisäänkäyntiin ja tapaat Carlosin. Nemesis ryntää sisään...

[ Ravintolan valintakohta ]

Vaihtoehto 1 - Juokse kellariin

Vaihtoehto 2 - Piiloudu keittiöön

[ Vaihtoehto 1 ]

Pakenet Carlosin kanssa kellariin. Valitettavasti putki murtuu ja huone alkaa täyttyä vedellä. Joudut siis nokikkain toisenkin ongelman kanssa. Voit joko mennä takaisin ylös tikapuita pitkin tai paeta seinässä olevan aukon kautta. Jos et päätä nopeasti ja vesi ehtii nousta tietylle korkeudelle, Carlos huutaa sinua seuraamaan häntä ylös tikapuita.

[ Reikä seinässä ]

Menet Carlosin kanssa ulos. Carlos pyytää sinua liittymään hänen palkkasoturijoukkoonsa. Sitten Carlos juoksee pois. Jos et tappanut Nemesistä, suosittelen sinua etenemään kohtaan [ Jatka vaihtoehto 1 ]. Jos tapoit Nemesiksen, voit mennä takaisin kellariin sen sisäänkäynnin kautta ja tutkia kellarin. Aktivoi kytkin sisäänkäynnin vieressä ennen kun menet alas tikapuita poistaaksesi vedet kellarista. Etene kohtaan [ Jatka vaihtoehto 1 ]

[ Tikapuut tai Seuraa Carlosia ylös tikapuita ]

Nemesis odottaa sinua siellä. Carlos auttaa sinua tappamaan sen. (HUOM! Jos Carlos kuolee, game over!) Lähde ravintolasta tai tapa Nemesis. Kun lähdet ravintolasta, Carlos pyytää sinua liittyymään hänen palkkasoturijoukkoonsa. Sitten Carlos juoksee pois. Jos et tappanut Nemesistä, suosittelen sinua etenemään kohtaan [ Jatka vaihtoehto 1 ]. Jos tapoit Nemesiksen, voit mennä takaisin kellarin sisäänkäynnin luo ja tutkia kellarin. Aktivoi vipu sisäänkäynnin vieressä ennen kuin menet alas tikapuita poistaaksesi vedet kellarista. Etene kohtaan [ Jatka vaihtoehto 1 ]

[ Jatka vaihtoehto 1 ]

Jos et tappanut Nemesistä, se tulee taas. Mene länteen risteykseen. Mene tallennushuoneeseen oikealla puolellasi. Ota Rusted Crank ja tee mitä sinun täytyy. Lähde sitten tallennushuoneesta ja jatka länteen kunnes saavut ovelle. Jos menet eteenpäin, näet portti- sisäänkäynnin City Halliin (kaupungintalo). Se on lukossa ja sen oikealla puolella on kellopaneeli jossa on jalokivimuodostelma. Muodostelmasta puuttuu kaksi palaa. Mene nyt pohjoiseen kunnes saavut lehtitoimistoon (Press). Mene sisään pääsisäänkäynnistä (ensimmäinen ovi). Työnnä tikapuut vasempaan päähän jotta voit ylettyä ylhäällä olevaan kytkimeen. Aktivoi kytkin ja hyppää alas tikapuilta. Aktivoi myös työntöoven vieressä oleva kytkin. Nyt sinun täytyy mennä kakkoskerrokseen portaita pitkin. Älä välitä ekasta kerroksesta koska se on tulessa etkä voi mennä sinne. Mene vasemmalla olevaan toimistoon ja ota Green Gem kirjapinon päältä. Katsele löydätkö jotain tarpeellista. Mene nyt takaisin kaupungintalon oven luo. Etene kohtaan
[ Jatka peliä ]

[ Vaihtoehto 2 ]

Jill ja Carlos juoksevat ja piiloutuvat tiskin taakse. Kun Nemesis lähestyy, Jill heittää lampun ravintolan takaosaan, mikä aiheuttaa räjähdyksen joka saa Nemesiksen kaatumaan. Se on tajuton mutta palaa tajuihinsa kohta. Lähde ravintolasta takakautta. Kun lähdet, Carlos pyytää sinua liittymään hänen palkkasoturijoukkoonsa. Sitten Carlos juoksee pois. Voit mennä takaisin sisään ja tutkia kellarin jos haluat. Aktivoi vipu sisäänkäynnin vieressä ennen kuin menet alas tikapuita poistaaksesi vedet kellarista.

Mene länteen risteykseen. Mene tallennushuoneeseen oikealla puolellasi. Ota Rusted Crank ja tee mitä täytyy. Lähde tallennushuoneesta ja jatka länteen kunnes tulet oven luo. Jos menet eteenpäin näet porttisisäänkäynnin City Halliin (kaupungintalo). Se on lukossa ja siinä on oikealla puolella paneeli jossa on jalokivimuodostelma. Muodostelmasta puuttuu kaksi palaa.

Mene nyt pohjoiseen kunnes saavut lehtitoimistoon (Press). Mene sisään pääsisäänkäynnistä (ensimmäinen ovi). Työnnä tikapuut vasempaan päähän jotta yletyt ylhäällä olevaan kytkimeen. Aktivoi kytkin ja hyppää alas tikapuilta. Aktivoi kytkin joka on työntöoven vieressä. Nyt sinun täytyy mennä ylös portaita toiseen kerrokseen. Mene toimistoon vasemmalla ja ota Green Gem kirjapinon päältä. Etsi hyödyllisiä tavaroita. Mene nyt takaisin kaupungintalon oven luo. Etene kohtaan [ Jatka peliä ]

[ Jos tapaat Carlosin lehtitoimistossa... (Press)]

Käänny vasemmalle ja mene sinua lähinnä olevasta ovesta. Mene alas risteykseen ja käänny vasemmalle (saatat tavata muutaman zombien). Mene tallennushuoneeseen joka on oikealla puolellasi. Ota Rusted Crank ja tee mitä sinun täytyy. Lähde tallennushuoneesta ja jatka länteen kunnes saavut ovelle. Jos menet eteenpäin näet portti-sisäänkäynnin City Halliin (kaupungintalo). Se on lukossa ja siinä on oikealla puolella paneeli jossa on jalokivimuodostelma. Muodostelmasta puuttuu kaksi palaa.

Mene nyt pohjoiseen kunnes saavut lehtitoimistoon. Mene sisään pääsisänkäynnistä (ensimmäinen ovi). Työnnä tikapuut vasempaan päähän jotta yletyt ylhäällä olevaan kytkimeen. Aktivoi kytkin ja hyppää alas tikapuilta. Aktivoi kytkin joka on työntöoven vieressä. Nyt sinun täytyy mennä ylös portaita toiseen kerrokseen. Älä välitä ekasta kerroksesta koska se on tulessa etkä voi mennä sinne. Mene toimistoon. Tapaat Carlosin. Nemesis ryntää sisään...

[ Lehtitoimiston valintakohta ]

Vaihtoehto 1 - Hyppää ulos ikkunasta

Vaihtoehto 2 - Piileskele takana

[ Vaihtoehto 1 ]

Sinä ja Carlos hyppäätte roska-alueelle, joka on toimiston vieressä. Etsi tarpeellisia tavaroita. Mene ainoan mahdollisen oven kautta ulos. Carlos pyytää sinua liittymään hänen palkkasoturijoukkoonsa. Sitten Carlos juoksee pois. Nemesis on yhä perässäsi! Mene takaisin risteykseen, jossa on tallennushuone ja mene pohjoiseen ravintolan takasisäänkäynnin luokse. Mene ravintolaan ja näet pienen lokeron vasemmalla puolellasi. Käytä Lock Pickiä avataksesi sen ja ota fire hook (sorkkarauta). Käytä fire hookia kellarin sisäänkäyntiin (lattialla oleva luukku) ja mene alas tikapuita. Hankkiudu eroon zombeista ja tarkista ruumis nurkassa saadaksesi Green Gemin. Mene takaisin ylös tikapuita ja tutki ravintolan etupuoli. Mene nyt takaisin kaupungintalon oven luo. Etene kohtaan
[ Jatka peliä ]

[ Vaihtoehto 2 ]

Sinä ja Carlos piileskelette seinän takana. Yhtäkkiä suuri räjähdys heittää Nemesiksen ikkunan läpi ja tyrmää sen. Mene alas portaita pitkin ja mene ulos pääsisäänkäynnin kautta. Carlos pyytää sinua liittymään hänen palkkasoturijoukkoonsa. Sitten Carlos juoksee pois. Nemesis on yhä perässäsi! Mene takaisin risteykseen jossa tallennushuone on ja jatka pohjoiseen ravintolan takasisäänkäynnin luo. Mene ravintolaan. Huomaat pienen lokeron vasemmalla puolellasi. Käytä Lock Pickiä avataksesi sen ja ota fire Hook (sorkkarauta). Käytä fire hookia kellarin sisäänkäyntiin ja mene alas tikapuita pitkin. Hankkiudu eroon zombeista ja tarkista nurkassa oleva ruumis saadaksesi Green Gemin. Mene takaisin ylös tikapuita pitkin. Tutki ravintolan etuosa löytääksesi jotain tarpeellista. Mene nyt takaisin paneelin luo jossa on jalokivimuodostelma. Etene kohtaan [ Jatka peliä ]

[ Jatka peliä ]

HUOM!

On monta tapaa tavata Carlos mutta tulos on aina sama. Sinun tehtäväsi on saada Green Gem lehtitoimiston toisesta kerroksesta tai ravintolan kellarista ja saada Rusted Crank tallennushuoneesta.

Jos Nemesis on kannoillasi laita äkkiä Blue ja Green Gem jalokivimuodostelmaan. Portti avautuu. Mene ovesta ja mene sitten länteen kunnes saavut toiseen risteykseen. Mene vasemmalle polulle. Mene ovesta ja saavut pihalle. Etsi herbejä ja mene sitten seuraavasta ovesta.

Olet nyt saapunut vaunuasemalle. Tarkista ruumis. Mene laatikon yli ja vaunuun. Pääset sisään vain kauempana olevasta ovesta. Kun menet vaunuun näet kontrollipaneelin alaoikealla. Ylhäällä saattaa olla tarpeellisia tavaroita. Kontrollipaneelista puuttuu kolme osaa:

1. Mixed Oil - Machine Oil yhdistettynä Oil Additivella

2. Power Cable - Joka sinulla on

3. Fuse (Sulake)

Laita Power Cable paikalleen jos se on mukanasi. Jos ei, voit tehdä sen myöhemmin. Käänny ympäri niin tapat loput porukasta. Sinut esitellään Nicholaille ja Mikhailille. Mene ovesta vaunun seuraavaan osaan. Tapaat taas Carlosin. Sinulle kerrotaan pakosuunnitelmasta, joka on päästä Clock Toweriin vaunun avulla. Mutta sinun täytyy saada se ensin toimimaan ja ainoa tapa tehdä niin on korjata kontrollipaneeli. Ota Wrench (se kiiltää) vasemmalla puolellasi olevalta penkiltä. Avaa ovi ja mene ulos.

Tavoitteenasi on nyt saada tavarat joilla saa vaunun toimimaan. Tapaat Nemesiksen ainakin kerran kun olet etsimässä näitä tavaroita.

[ Bensa-asema (Stagla)]

Mene takaisin laatikon yli, ja takaisin ensimmäiseen risteykseen kaupungintalon oven jälkeen. Käänny toiselle polulle ja jatka matkaa bensa-asemalle. Jos zombie hyppää eteesi autosta, tarkista auto! Sinulla pitäisi olla Wrench ja Rusted Crank mukanasi. Bensa-asemalla mene pumppujen ohi työntöovelle. Näet pienen paneelin oven oikealla puolella. Käytä Rusted Crankia pieneen paneeliin. Jill alkaa nostaa ylös ovea, mutta crank särkyy... Käytä nyt Wrenchiä pieneen paneeliin ja Jill avaa oven.

Kun menet sisään ja lähestyt tiskiä toinen näistä kahdesta jutusta saattaa sattua.

[ Juttu 1 ]

Nicholai tulee sisään. Älä välitä hänestä.

[ Juttu 2 ]

Carlos tulee sisään. Alat kuulla ulkoa ääniä. Zombit ovat löytäneet teidät! Carlos leikkii sankaria ja menee ulos. Voisit mennä ulos hänen perässään ja auttaa häntä. Suosittelen kuitenkin että jatkat peliä.

[ Jatka peliä ]

Etsi hyödyllisiä tavaroita ja mene tiskin takaosan vasempaan nurkkaan. Klikkaa paneelia yrittääksesi ratkaista pulman. Pulman tarkoitus on saada vain yksi kirjain punaiseksi, eli kirjain joka on merkitty valolla. Tee se kolme kertaa ja saat lokeron avatuksi. Näin saat eri kirjaimet:

A: paina A ja B

B: paina A ja B ja C

C: paina B ja C ja D

D: paina C ja D

Näpyttele nappeja päästäksesi oikeaan tulokseen. Kun onnistut ratkaisemaan pulman, ota Machine Oil ja yritä lähteä.

Kipinä sytyttää lattian (Juttu 1 - Nicholai räjähtää palasiksi). Nouse ylös ja mene ovelle. (Juttu 2 - Löydät Carlosin kuolleena... vai onko hän kuollut? Hän nousee ylös ja seuraa sinua.) Mene ulos. (Juttu 2 - Carlos juoksee taas pois)

Käänny risteyksessä oikealle ja mene ovesta vasemmalla puolellasi. Zombiet rikkovat oven. Hoitele ne ja etsi patsas jossa pormestari pitelee kirjaa. Aktivoi patsaan edessä oleva nappi ja ota Bronze Book patsaasta. Ennen lähtöäsi etsiskele herbejä.

Käänny vasemmalle ja mene ovesta. Mene tallennushuoneen ohi ja käänny risteyksessä oikealle (ei ravintolaan päin). Mene seuraavasta ovesta, käänny vasemmalle ja etene kunnes saavut seinällä olevan kivipaneelin luo (siinä on avoin viemäri). Jos yrität ottaa Bronze Compassin toisesta paneelista, vettä alkaa tulla putkista ja olet ansassa.

Sinun täytyy ensin laittaa Bronze Book oikeanpuoleiseen kivipaneeliin ja sitten ottaa Bronze Compass. Vie se paikkaan mistä sait Bronze Bookin eli patsaalle. Laita Bronze Compass patsaan käteen ja patsas kääntyy paljastaen Batteryn jonka tarvitset saadaksesi hissin toimimaan rakennustyömaalla.

Mene rakennustyömaan hissin luokse. Laita Battery aukkoon ja mene hissillä alas. Käänny vasemmalle ja mene etelään sähköasemalle. Mene sähköasemalle käyttämällä ovea kauimmaisena oikealla puolellasi. Kun menet sisään, etsi herbejä lattialta ja mene sitten seuraavasta ovesta. Etsi ensin hyödyllisiä tavaroita ennen kuin kosket yhteenkään vipuun.

Ehdotan että haet Fusen ensin (työntöovi). Toisen oven takana on ase.

Ensin sinun täytyy aktivoida kytkinpaneeli (jossa palaa valo). Aktivoi sitten muuntaja. Siinä on kaksi kytkintä, suurentaa (punainen) tai pienentää (sininen).

Tässä on muutamia tuloksia:

red, red, red, blue

red, blue, blue, blue

blue red blue red

Kun avaat työntöoven ota Fuse. Zombiet ovat löytäneet sinut. Ne metelöivät ovella...

[ Sähköaseman valintakohta ]

Vaihtoehto 1- Suuntaa hätäuloskäyntiin

Vaihtoehto 2 - Lisää sähkön määrää

[ Vaihtoehto 1 ]

Jill pakenee käyttäen lukittua ovea. Kun olet ulkona zombiet ympäröivät sinut mutta ennen kuin ne pääsevät luoksesi Nemesis hyökkää yläpuoleltasi. Väistä sen hyökkäys ja se hyppää alas. Tapa se tai pakene. Jos sinulla on kaikki mitä tarvitset etene kohtaan [ Jatka peliä ]. Jos ei, mene takaisin sisään ja tee mitä sinun täytyy ja etene sitten kohtaan [ Jatka peliä ]

[ Vaihtoehto 2 ]

Jill ylikuumentaa generaattorin ja paistaa zombiet. Jos valitset tämän vaihtoehdon, ylijännite panee muuntajan sekaisin. Se toimii yhä, mutta nyt sen suurentamien ja pienentämien volttien määrä on muuttunut.Tässä on yksi tulos:

työntöovi - punainen, punainen, sininen, sininen

[ Jatka peliä ]

Sinulla pitäisi olla Fuse, Machine Oil ja Wrench mukanasi. Mene hissille ja etene palopostille johon on laitettu paloletku. Käytä Wrenchiä ottaaksesi paloletkun (fire hose) palopostista. Mene palopostille joka on tulipalon (ei palava auto) ja tallennushuoneen vieressä. Käytä Fire Hosea palopostiin ja Jill sammuttaa tulipalon joka estää etenemisesi. Mene eteenpäin ja mene kahdesta ovesta. Kun olet mennyt toisesta ovesta löydät toisen Crankin lattialta (se kiiltää) oikealla puolellasi. Ota se ja etsi muita tavaroita. Mene eteenpäin ja oikealla nurkan takana olevista kaksoisovista. Olet Sales Officessa. Toinen näistä jutuista saattaa tapahtua.

[ Juttu 1 ]

Carlosin kimppuun hyökkää tiimin jäsen joka on muuttumassa zombieksi. Tiimin jäsen pyytää Carlosia tappamaan hänet ennen kuin on liian myöhäistä. Carlos ampuu hänet vastahakoisesti ja sitten hän luhistuu. Kuten aina hän juoksee pois sen jälkeen. Etene kohtaan [ Jatka peliä ]

[ Juttu 2 ]

Kuulet huudon jota seuraa laukaus. Ryntäät sisään vain löytääksesi Nicholain seisomasta yhden tiimijäsenensä ruumiin äärellä. Etene kohtaan [ Jatka peliä ]

[ Jatka peliä ]

Katso kiiltävää juttua pöydällä ja ota Remote Control (kaukosäädin). Käytä sitä ja näet mainoksen TV:ssä. Paina mieleesi tuotteen nimi sillä se on salasana jonka tarvitset avataksesi varaston oven. Aktivoi tietokone ja laita salasana.

Tässä on joitakin tuotteiden nimiä jotka saattavat ilmaantua:

| SAFSPRIN | ADRAVIL | AQUACARE |

Mene nyt varastoon ja etsi Oil Additive hyllyltä. (Saatat löytää muitakin tavaroita) Kun olet lähdössä pois zombiet hyökkäävät. Peräänny hieman ja tähtää höyryputkea. Sen pitäisi auttaa zombien hoitelemisessa. Mene ulos ja suuntaa takaisin kohti vaunua.

(Jos menet Sales Officeen ensin)

Kun saavut risteykseen joka on ennen tallennushuonetta, Nemesis hyökkää ja tuhoaa palopostin. Tapa se tai juokse.

[ Parkkipaikka ]

Kun menet sisään tunnet jylinää... Sitten lattia murtuu altasi ja roikut reunoista. Onnistut nostamaan itsesi ylös, mutta pakettiauton laatikot ovat kaatumassa.

[ Parkkipaikan valintakohta ]

Vaihtoehto 1 - Kiipeä ylös

Vaihtoehto 2 - Hyppää pois

[ Vaihtoehto 1 ]

Mene pois tieltä ja jatka matkaa takaisin vaunun luo. Etene kohtaan [ Jatka peliä ]

[ Vaihtoehto 2 ]

Hyppää alas ja olet tunnelissa kuolleen madon kanssa. Suuntaa toiseen päähän ja kiipeä tikapuut ylös. Olet nyt parkkipaikan ulkopuolella. Jatka matkaa kohti vaunua. Etene kohtaan [ Jatka peliä ]

[ Jatka peliä ]

Kun menet City Hallin ovista, Nemesis saattaa ilmestyä. Ohita se, mene vasemmalle polulle ja jatka ovesta eteenpäin.

Kun saavut pihalle, tunnet taas jylinää. Juuri kun olet saapumassa ovelle, lattia pettää taas altasi ja tiput tunneliin. Kohtaat Grave Diggerin. Sinun täytyy äkkiä aktivoida kaksi kytkintä että voit saada tikapuut alas. Aktivoi sitten tikapuiden kytkin laskeaksesi tikapuut alas. Jos mato estää menemisesi kytkimelle tai tikapuukytkimelle, huiputa sitä menemällä toiselle puolelle ja odota sitä. Kun mato tulee näkyville, juokse äkkiä kytkimelle. Kiipeä tikapuut ylös.

Kun saavut vaunuun, mene kontrollipaneelin luo. Combine (yhdistä) Machine Oil ja Oil Additive. Laita Mixed Oil ja Fuse kontrollipaneeliin. (Varmista että olet jo laittanut siihen power Cablen) Carlos tulee sisään. Carlos saattaa antaa sinulle ammuksia. Jill kertoo Carlosille että Nicholai ei liity heidän seuraansa. Carlos ymmärtää ja sanoo että heidän on parasta lähteä pian. Suuntaa vaunun toiseen osaan. Carlos käynnistää vaunun.

Nemesis ilmestyy taas ja hyökkää Mikhailin kimppuun. Mene vaunun taka-osaan. Kun näet Nemesiksen, tee täyskäännös (paina yhtä aikaa alaspäin ja neliötä) ja yritä mennä ovesta. Mikhail käskee sinua häippäsemään vaunusta. Mikhail hoitelee Nemesiksen, mutta...

Räjähdys sotkee vaunun hallintalaitteet. Mitäs teet?

[ Vaunun valintakohta ]

Vaihtoehto 1 - Hyppää ulos ikkunasta

Vaihtoehto 2 - Käytä hätäjarrua

[ Vaihtoehto 1 ]

Jill hyppää ulos ikkunasta ja jättää Carlosin kohtaamaan kohtalonsa.

Vaunu rysähtää. Sinä heräät makuuhuoneen ulkopuolelta. Varo zombeja takanasi. Ota kaikki mistä voi olla hyötyä ja mene ulos ovesta. Olet tallennushuoneessa. Ota tavaroita jos siellä on ja tee mitä tarvitsee. Mene takaisin makuuhuoneeseen. Tällä kertaa astu pari askelta eteenpäin. Taulu vasemmalla puolellasi putoaa paljastaen piilotetun kassakaapin. Ota Clock T. Key ja mene sitten takaisin tallennushuoneeseen.

Mene nyt ulos toisesta ovesta ja tapaat Carlosin kirjastossa. Hän saattaa antaa sinulle ammuksia. Kun hän on mennyt etsi tavaroita. Vasemmalla puolellasi on vihreä ovi mutta se on lukossa. Mene ulos toisesta ovesta. Olet Clock Towerin (kellotorni) pääaulassa. Ota kartta (Clock Tower) pöydältä ja Mine thrower ruumiin vierestä (jos pelaat hardilla). Siellä voi olla muitakin tavaroita.

Siellä on kaksi music boxia, yksi portaiden vasemmalla puolella ja toinen oikealla. Kuuntele musiikkia. Toisessa sävel on epävireessä, toisessa musiikki kuulostaa normaalilta. Pistä muistiin tämän normaalin sävelmän lopuksi annettava kirjainyhdistelmä, esim. uduudu. Siitä on apua sinulle myöhemmin, toki pärjäät myös ilman sitä. Voit mennä ulos pihalle saadaksesi pari herbiä (sen pitäisi olla täynnä variksia). Pääaulassa mene ovesta läntisellä seinällä ja mene ruokasaliin. Etsi tavaroita ja mene toisesta ovesta. Olet Pianohuoneessa. Mene edessäsi olevasta ovesta. (toinen ovi johtaa pihalle)

Olet nyt Kappelissa/tallennushuoneessa. Ota tavaroita ja mene alttarille. Ota kiiltävä Clock T. Key ja mene sitten takaisin päähallin portaisiin. Etene kohtaan [ Jatka peliä ].

[ Vaihtoehto 2 ]

Jill käyttää hätäjarrua ja... vaunu rysähtää. Heräät Clock Towerin pihalta. Huomioi aika Clock Towerissa (kellotorni). Etsi joitakin herbejä maasta jos varikset antavat. Pääovi on lukittu joten sinun täytyy käyttää toista ovea läntisellä seinällä. Olet Pianohuoneessa, etsiskele tavaroita. Mene ovesta vasemmalla puolellasi (eteläseinä). Olet nyt Kappelissa/ tallennushuoneessa. Ota tavaroita ja mene alttarille. Ota Clock T. Key ja mene takaisin Pianohuoneeseen (mene ovesta pohjoisseinällä). Olet pianohuoneessa. Tapaat Carlosin. Mene ulos kaksoisovista. Olet Clock Towerin pääaulassa. Ota kartta (Clock Tower) pöydältä ja Mine thrower ruumiin vierestä (jos pelaat hardilla). Siellä saattaa olla joitain tavaroita. Siellä on kaksi music boxia, yksi portaiden vasemmalla puolella ja toinen oikealla. Kuuntele musiikkia. Toisessa sävel on epävireessä, toisessa musiikki kuulostaa normaalilta. Pistä muistiin tämän normaalin sävelmän lopuksi annettava kirjainyhdistelmä, esim. uduudu. Siitä on apua sinulle myöhemmin, toki pärjäät myös ilman sitä. Nyt mene ovesta itäisellä seinällä. Olet nyt kirjastossa. Etsi tavaroita. Vasemmalla puolellasi on vihreä ovi mutta se on lukossa. Mene ulos toisesta ovesta. Olet nyt tallennushuoneessa. Ota tavaroita ja mene sitten toisesta ovesta. Olet nyt makuuhuoneessa. Astu pari askelta eteenpäin ja... Taulu vasemmalla puolellasi putoaa ja paljastaa piilotetun kassakaapin. Ota Clock T. Key ja mene sitten takaisin päähallin portaisiin. Etene kohtaan [ Jatka peliä ].

[ Jatka peliä ]

Mene ylös portaita. Siellä on muutama hämähäkki kun kuljet seuraavalle ovelle. Löydät itsesi Clock Towerin parvelta. Toisessa päässä on pari herbiä. Mene keskelle ja tutki vihreää paneelia. Sinulta kysytään haluatko käyttää tikapuuavaintasi, hyväksy ja tikapuut tulevat alas. Mene tikapuita ylös tallennushuoneeseen. Ota Silver Gear suoraan edessäsi olevalta hyllyltä ja etsi muita tavaroita. Etsi music box nurkasta ja valmistaudu musiikkipulmaan. Kuuntelet musiikkinäytettä joka avaa boxin. Sinulle annetaan 6 kytkintä (A, B, C, D, E ja F). Tarkoitus on laittaa kytkimet UP tai DOWN saadaksesi oikean musiikkisävelen. Vaihtoehdot jotka sinulle annetaan ovat UP (ylös), DOWN (alas) ja NEXT (seuraava). Kun luulet että sinulla on jokainen kytkin oikeassa sävelessä, valitse PLAY F-kytkimestä.

Jos vielä muistat alakerrassa olleen 'normaalivireisen' musix boxin koodin... Koodissa u tarkoittaa UP ja d DOWN. Niin helppoa se on!

Kun avaat Music Boxin saat Chronos Chainin. Nyt combine (yhdistä) se Clock T. keyn kanssa jonka sait alakerrasta ja saat Chronos Keyn. Mene sitten alas tikapuita. Juuri kun olet menossa ovelle Nemesis ilmestyy...

[ Kellotornin valintakohta ]

Vaihtoehto 1 - Käytä valoa

Vaihtoehto 2 - Käytä johtoa

[Vaihtoehto 1 ]

Jill näpäyttää äkkiä kytkintä ja sokaisee Nemesiksen. Mene ovesta ja vihreän oven luo kirjastoon. Etene kohtaan [ Jatka peliä ]

[ Vaihtoehto 2 ]

Jill ottaa äkkiä voimajohdon valonheittimestä ja grillaa Nemesiksen. Voit mennä ulos ovesta. Mene vihreän oven luo kirjastoon. Etene kohtaan [ Jatka peliä ]

[ Jatka peliä ]

Käytä Chronos Keytä avataksesi vihreän oven. Taistele tiesi kujan läpi ja mene seuraavasta ovesta. Löydät itsesi huoneesta jossa on kolme taulua ja kolme patsasta. Toisella puolella on ovi mutta tie on blokattu suurella kellolla. Etsi tavaroita ennen kuin yrität ratkaista seuraavan pulman.

Patsaat pitelevät kolmea kiveä jotka tarvitaan pulman ratkaisemiseksi. Sinun täytyy laittaa kivet aukkoihin jotka ovat taulujen alapuolella. Tarkoitus on kääntää viisarit kello 12:een. Ota siis kivet patsaista. Miten pulma ratkaistaan riippuu siitä missä asennossa keskimmäisen taulun kellon viisarit ovat alkuasennossa. Taulukosta näet miten kivet vaikuttavat aikaan.

Kiven nimi Vasen taulu Keskimmäinen taulu Oikea taulu
Amber Ball -3 +3 +6
Obsidian Ball -2 +2 +4
Crystal Ball -1 +1 +2

Joskus tämä toimii: Laita vasemman puoleisen patsaan kivi vasemman puoleiseen tauluun, keskimmäinen keskimmäiseen jne.

Kun olet selvittänyt pulman, kello avautuu paljastaen Gold Gearin. Combine (yhdistä) Silver ja Gold Gear saadaksesi Chronos Gearin ja mene takaisin tallennushuoneeseen joka on tikapuiden yläpäässä. Laita Chronos Gear kellomekanismiin ja se saa Clock Towerin toimimaan. Kopteri on nyt matkalla hakeakseen sinut. Mene alas tikapuita ja ovesta sisään.

Kopteri valmistautuu tulemaan alas ja sitten... Nemesis tekee kopterista metalliromun. Valmistaudu taistelemaan Nemesiksen kanssa. Nemesis hyppää alas ja hyökkäää Jillin kimppuun kovemmin kuin koskaan ennen. Jill saa virustartunnan. (Carlos saattaa tulla auttamaan sinua) Kun voitat Nemesiksen Jill pyörtyy. Carlos kantaa Jillin kappeliin.

Osa 2 - 24 tuntia RESIDENT EVIL 2:sen jälkeen

Lokakuun ensimmäinen päivä | Yö|

Heräsin sateen rapinaan... En voi uskoa että olen yhä elossa...

Jill sai virustartunnan ja on hitaasti muuttumassa zombieksi. Sinä olet nyt Carlos. Sinun täytyy löytää lääke Jillille. Sinun täytyy löytää Vaccine (rokote) parantaaksesi Jillin. Olet Jillin ainoa toivo.

Lähde kappelista ja suuntaa huoneeseen jossa on kolme maalausta. Mene pienempään osaan (missä iso kello on) ja työnnä kelloa. Mene ovesta jonka edessä kello oli, juokse ylös kujalle ja etene vasemmalle sairaalaan. Mene sisään ja astu pari askelta eteenpäin. Kohtaat kaksi Hunteria. Etsi tavaroita ja mene sitten oikealla vastaanottoalueen vieressä olevasta ovesta. Tallennushuoneessa tee mitä sinun täytyy ja mene sitten seuraavasta ovesta. Ota blue herb laatikoston päältä, ammuksia kaapista, kartta (Hospital) ilmoitustaululta, Tape Recorder pöydältä ja muita hyödyllisiä tavaroita.

Mene hissiin ja aktivoi kytkin. Se ei toimi koska tarvitsee äänitunnistuksen. Käytä Tape Recorderia kun pyydetään 'Please enter your voice' ja mene sitten hissiin. Päätä nyt mihin kerrokseen haluat mennä ensin.

[ Basement 3rd Level (kellarikerroksen kolmas taso) ]

Mene vasemmalle laboratorioon. Tyrell, Umbrellan agentti (siellä voi olla myös Handgunin ammuksia ja kaksi Green Herbiä, jos et ole jo löytänyt niitä neljännestä kerroksesta) kertoo sinulle Nicholain petoksesta. Tämän jälkeen pommi joka on piilotettu kassakaappiin hänen takanaan räjähtää tappaen hänet.

Mene ovesta laboratorion takaosassa. Täällä tehdään testejä eri hunter-lajeilla. Vasemmalla puolellasi kiiltää pieni pullo jossa on Medium Base, ota se. Seuraavaksi katso kahta konetta huoneen toisella puolella olevalla seinällä, ja laita Medium Base vasemmalla puolella olevaan (syntetisaattoriin). Käännä nyt oikealla olevan laitteen kytkintä (jossa on sininen valaistu monitorinäyttö) laskeaksesi vedet kahdesta hunter-tankista. Tutki syntetisaattoria mihin laitoit Medium Basen ja näet viisi vipua sen kontrollipaneelissa, ylimmät kolme on merkitty I, II, III; kun taas kaksi alimmaista on merkitty kirjaimin A ja B. Tehdäksesi Medium Basesta käyttökelpoisemman aineen virusrokotetta varten sinun täytyy keskittää kaksi osoitinta niin että ne molemmat ovat keskimmäisen keltaisen tasolla. Näin se skulaa: I, III, A. Paina osoittimia tuossa järjestyksessä niin avot!

Kun olet onnistuneesti tasoittanut osoittimet, Medium Base tekee Vaccine Mediumin. Ota Vaccine Medium, ja ala mennä takaisin kohti hissiä. Juuri kun olet menossa ohi paikan mistä löysit Medium Basen, kaksi hunteria pääsee ulos tankeistaan ja hyökkää kimppuusi. Tapettuasi tai väistettyäsi ne mene hissiin ja Fourth Flooriin.

[ 4th floor (neljäs kerros) ]

Mene huoneeseen joka on hallin päässä löytääksesi Sickroom Keyn ja Photo D:n (saatat löytää myös Handgunin ammuksia, jos et löytänyt niitä aiemmin Basement level 3:sta). Otettuasi nämä tavarat etene huoneeseen 401 ja tutki ruumis joka nojaa seinää vasten oven lähellä. Sinulle annetaan huoneen 402 kassakaapin avaava yhdistelmä (saatat myös löytää kaksi Green Herbiä tästä huoneesta jos et ole jo löytänyt niitä Basement Level 3:sta). Huomioi myös laatikosto joka on myös tässä huoneessa. Kun olet tehnyt nämä asiat, lähde huoneesta ja käytä Sickroom Keytä mennäksesi huoneeseen 402. Saadaksesi esille piilossa olevan kassakaapin, työnnä huoneessa oleva laatikosto metallialustalle nurkassa poikittain toiselle puolelle kuin missä samanlainen laatikosto oli huoneessa 401 (esim. jos huoneessa 401 laatikosto on edessä vasemmassa nurkassa, niin sinun täytyisi työntää se edustan oikeaan nurkkaan huoneessa 402. Jos se oli takana oikealla huoneessa 401, sinun täytyy työntää se alustalle takavasemmalla huoneessa 402. Jos työnnät sen väärälle jalustalle, saat lievän sähköiskun. Lähde huoneesta ja mene uudelleen sisään saadaksesi laatikoston takaisin sen alkuperäiselle paikalleen jos tarpeellista). Kun kassakaappi on näkyvillä, laita kolmeosainen kombinaatio jonka löysit ruumiista huoneessa 401 avataksesi sen. Sisältä löydät Vaccine Basen, joka yhdistettynäVaccine Mediumin kanssa muodostaa Vaccinen (vastamyrkky) virukseen josta Jill kärsii. Saatuasi Vaccine Basen palaa sairaalan aulaan, ja huomaat pommin joka on kiinni lähellä olevassa pylväässä. Sinulla on nyt 20 sekuntia aikaa (hardilla 7) mennä ulos sairaalasta ennen kuin pommi räjähtää...

Carlosin päästyä ulos pommi räjähtää ja sairaala tuhoutuu maantasalle. Tässä vaiheessa ala painella takaisin kohti Clock Towerin kappelia (ovi oikealla). Nemesis ilmaantuu ja yrittää päästä kappelissa olevan Jillin luo rymistelemällä ovien läpi. Sinun täytyy joko mennä kappeliin, tai tyrmätä Nemesis, sillä jos se pääsee Jillin luo ennen sinua, game over. Kun pääset Jillin luo anna hänelle Vaccine. Kun Jill tulee tajuihinsa, Carlos kertoo hänelle Nicholaista ja lähtee sitten omille teilleen.

Kun olet taas Jill, ala mennä kohti huonetta jossa on kolme maalausta (ota mukaasi Lock Pick koska tarvitset sitä kohta). Törmäät pian Nemesikseen. Pakene tai taistele... Mene ulos Clock Towerin takaa (ovesta jonka edessä iso kello oli). Suoraan edestäsi löydät Park Security Centerin, tutki ovea jotta Jill käyttäisi Lockpickiä avatakseen sen. Security Centeristä löydät Park Keyn ja muita tavaroita. Saatuasi Park Keyn lähde Park Security Centeristä ja mene vasemmalle (ei siihen suuntaan missä sairaala oli), sitten portaita ylös Raccoon Parkin etuportille. Käytä Park Keytä mennäksesi Raccoon Parkin keskusaukiolle, sitten oikealla olevia portaita alas ja laituria pitkin ovelle (varo huntereita) kunnes löydät ruumiin jossa on Park Key.

Mene takaisin puiston keskusaukiolle, ja mene suihkulähteelle (mene ensin oikealla olevista portaista, sitten toisista portaista ja oikealla olevasta ovesta). Täältä löydät Raccoon Parkin kartan lähellä porttia olevasta taulusta, kuten myös kolme Green Herbiä, kaksi Blue Herbiä, ja säätimet suihkulähteeseen. Mene alas suihkulähteen altaaseen, ja lue sen takana oleva kyltti. Näet kuvion joka näyttää millaisen järjestyksen neljä vaihdetta tarvitsevat jotta tyhjentäisit altaan. Altaan tyhjentäminen antaa pääsyn teräsristikolle joka on vesirajan alapuolella siinä missä kuvio on, joten tehtäväsi nyt on laskea vedet altaasta.

Mene takaisin suihkulähteen vesikontrolliosaan (sininen kone altaaseen vievien portaiden yläpäässä). Selvittääksesi seuraavan pulman sinun täytyy asettaa harmaat ja mustat säätimet siirtojen rajoitettussa määrässä (kuusi) niin että ne ovat samoin kuin kuviossa altaan takaosassa.

Siirrä säätimet näin:

Siirrä alavasen musta säädin ylös

Siirrä yläkeskimmäinen harmaa säädin alas

Siirrä yläoikea säädin vasemmalle

Siirrä alaoikea musta säädin ylös

Siirrä yläkeskimmäinen harmaa säädin alas

Siirrä ylävasen musta säädin oikealle

Kun säätimet ovat oikeilla paikoillaan, paina start-nappia. Allas tyhjentyy avaten ritilän. Kävele takaisin ritilän luo ja kiipeä alas tikapuita pitkin. Etene viemärin läpi, kiipeä ylös toisessa päässä olevalle käytävälle, sitten sitä pitkin ylös johtaville tikapuille. Kun kiipeät näitä seuraavia tikapuita pitkin, nouset pintaan hautausmaalla. Jatka matkaa läpi hautausmaan (varo haudoista nousevia zombeja) kunnes saavut ovelle. Käytä Park Keytä mennäksesi vajaan, kerää sitten tavarat jotka löydät sisältä, joihin kuuluu kaksi pulloa Gun Powder Type A:ta ja Gun Powder Type B:tä, ja Iron Pipe. Kun sinulla on Iron Pipe, käytä Lighteria (arkku ja kirjoituskone ovat seuraavassa huoneessa, kuten myös First Aid Spray) sytyttääksesi tulen takkaan. Tämä paljastaa toisen piilotetun huoneen. Käytä Iron Pipea särkeäksesi tiilet jotka peittävät sisäänkäynnin piilotettuun huoneeseen, jotta voit ryömiä sinne.

Tässä huoneessa on Park Key, Grenade Roundseja ja Ink Ribbon säkissä seinällä (jos pelaat hardilla). Otettuasi nämä tavarat, ja yritettyäsi ryömiä takaisin pois huoneesta, Jill kuulee radiosta viestin. Kuultuasi tämän ryömi takaisin takan kautta. Löydät Nicholain seisomassa vajan päähuoneessa. Nicholai kertoo sinulle Umbrellan suunnitelman todellisesta luonteesta. Tässä vaiheessa vaja alkaa täristä, ja Nicholai juoksee ulos. Lähde vajasta. Mennessäsi takaisin hautausmaan läpi maa pettää altasi ja putoat syvään kaivantoon. Suunnaton Grave Digger nousee mudasta ja aloittaa tappavan hyökkäyksen kimppuusi (helpompi tapa tappaa se kuin vain ampua sitä kunnes se kuolee on antaa sen tuhota kaksi lyhtypylvästä lähellä pientä vesilätäkköä. Tämä tapahtuu automaattisesti jos et ole tappanut matoa kahdessa minuutissa. Sitten kun se lähestyy niitä taas, ammu molemmat lyhtypylväät. Ne tippuvat veteen, ja Grave Digger kuolee sähköiskuun. Pidä mielessä että sinun täytyy ampua molemmat lyhtypylväät että olisi tarpeeksi sähköä tappamaan Grave Diggerin).

Tapettuasi Grave Diggerin kiipeä yli aidan joka kaatui. Pääset taas viemäriin josta menit läpi aiemmin. Mene läpi viemäristä, kiiveten tikapuut jotka on vastakkaisessa päässä, palataksesi Raccoon Parkin suihkulähteeseen. Mene takaisin pitkän polun päähän josta löysit avaimen ruumiista. Aivan tämän polun päässä käytä Park Keytä avataksesi lukitun portin, mene sitten siitä päästäksesi sillalle. Kun alat ylittää siltaa Nemesis ilmestyy ja hyökkää.

[ Sillan valintakohta ]

Vaihtoehto 1 - Työnnä Nemesis yli kaiteen

Vaihtoehto 2 - Hyppää jokeen

[ Vaihtoehto 1 ]

Nemesiksen pudottua alapuolella olevaan jokeen Jill juoksee sillan yli ja menee Dead Factoryn toiseen kerrokseen. Käytävän päästä löydät oven joka johtaa Resting Roomiin. Tapaat Carlosin. Carlos kertoo sinulle suunnitelmasta laukaista ohjus Raccoon Cityyn, jottei kukaan saisi selville Umbrellan hirveitä salaisuuksia. Kerrottuaan uutiset sinulle Carlos lähtee. Tästä huoneesta löydät monia tavaroita, mukaan lukien First Aid Spray, Manager's Diary ja Facility Key. Saatat löytää myös kolme pulloa Gun Powder Type A:ta ja Gun Powder Type B:tä.

Otettuasi tavarat mene seuraavaan huoneeseen (tässä huoneessa on kaksi Blue Herbiä). Täällä sinun täytyy mennä koneelle joka on huoneen koillisessa nurkassa. Ongelmana on höyry joka tulee monista rikkoutuneista putkista. Päästäksesi koneelle sinun täytyy käyttää kytkimiä joita näet monissa paikoissa sulkeaksesi ja laittaaksesi päälle eri putkia. Kaikki mitä sinun täytyy tehdä on kävellä vastapäivään huoneen keskustan ympäri kääntäen jokaista kytkintä kulkiessasi, sitten kävellen myötäpäivään, ja kääntää jokaista kytkintä joka on lähellä höyryaaltoa joka estää etenemisesi, kunnes lopulta kävelet vastapäivään viimeisen kerran kääntäen jokaista kytkintä, kunnes tulet koneelle. Kääntäessäsi koneen päälle, laitat virran elektronisesti lukittuun oveen Control Roomissa. Laitettuasi virran päälle lähde huoneesta (käännä kytkintä lähellä höyryaaltoa mikä estää sinua pääsemästä ovelle), ja palaa ensimmäiseen käytävään. Käytä Facility Keytä mennäksesi Control Roomiin (ei-työntöovi). Control Roomissa ota kartta hylättyyn Dead Factoryyn seinältä läheltä ovea ja System Disc (se kiiltää) lähellä olevalta kojepöydältä (saatat myös löytää kolme Green Herbiä ja Blue Herb-puskan tästä huoneesta), mene sitten hissiin ja paina nappia sisäseinällä päästäksesi ekaan kerrokseen. Ekassa kerroksessa mene Control Roomiin. Etene kohtaan [ Jatka peliä ]

[ Vaihtoehto 2 ]

Kiivettyäsi ylös joesta nosta itsesi ylös viemäriin ja etene tikapuille jotka löydät sisäpuolelta. Kiipeä ylös tikapuita, sitten kun tiput viemärin seuraavaan osaan, juokse eteenpäin veden läpi (mene ohi sivulla olevasta käytävästä) kunnes Carlos ilmaantuu ja kertoo sinulle Umbrellan suunnitelmasta laukaista ohjus Raccoon Cityyn aamunkoitteessa. Kerrottuaan sinulle tämän Carlos lähtee. Tässä vaiheessa mene hissille (ovi pohjoisella käytävällä). Saatat myös löytää kaksi Shotgun Shellsiä piilotettuna pienen pöydän alle joka on rikkoutuneen kontrollipaneelin vieressä) ja mene sillä ylös ensimmäisen kerroksen Control Roomiin.

Control Roomissa löydät System Discin kojepöydältä, kolme Green Herbiä, Blue Herb-puskan läheltä perää, ja kartan Dead Factoryyn seinältä lähellä ovea. Avaa tämä ovi, ja mene siitä katsomaan kohtausta jossa Nicholai ampuu sinua ennen kuin menee ovesta ja lukitsee sen perässään.

Seuraavaksi mene ovesta käytävän pohjoispäässä. Tästä Resting Roomista löydät Manager's Diaryn pöydältä, First Aid Sprayn, ja Facility Keyn kuten myös mahdollisesti kolme pulloa Gun Powder Type A:ta ja Gun Powder Type B:tä. Otettuasi kaikki tavarat etene ovesta itäisellä seinällä päästäksesi seuraavaan huoneeseen (tässä huoneessa on kaksi Blue Herbiä).

Mene koneelle jotta voit laittaa virran päälle elektronisesti lukittuun oveen joka on Control Roomissa (ratkaisu siihen miten päästä ohi höyryputkien: katso ylhäällä osasta [ Vaihtoehto 1 ]). Laitettuasi virran päälle palaa Control Roomiin ja mene hissillä takaisin alas ensimmäiseen kerrokseen. Etene kohtaan [ Jatka peliä ]

[ Jatka peliä ]

Ensimmäisessä kerroksessa mene seuraavaan huoneeseen (jos et ole ollut täällä aiemmin, saatat löytää kaksi Shotgun Shellsiä piilotettuna pienen pöydän alle joka on kontrollipaneelin vieressä) päästäksesi viemäriin. Mene sen läpi päästäksesi seuraavaan huoneeseen mistä löydät arkun, kirjoituskoneen ja Water Samplen (se kiiltää itäisellä seinällä). Kun olet ottanut nämä tavarat, etene alas portaita pitkin jotka löydät mentyäsi huoneen perällä olevasta ovesta.

Tässä huoneessa (täältä löydät First Aid Sprayn, kuten myös mahdollisesti kolme pulloa Gun Powder Type A:ta ja Gun Powder Type B:tä), laita Water Sample koneeseen joka on perällä vasemmalla. Seuraavaksi sinulla on edessäsi kinkkinen pulma.

Valitsemalla 'back' pääset toiseen kirjaimeen. Viimeiseksi valitse 'check' jotta saat tietää oletko tehnyt kaiken oikein.

Tässä on neljä mahdollista ratkaisua:

A: 4 right, B: 2 right, C: 2 left

A: 1 right, B: 1 right, C: 2 left

A: 1 left, B: 2 left, C: 2 right

A: 1 right, B: 3 right, C: 4 left

Jos teet kaiken väärin, voit poistua pulmasta valitsemalla viimeisen vaihtoehdon "Cancel", ollessasi ensimmäisessä valintamenussa, sitten tutki konetta uudelleen laittaaksesi ne niiden alkuperäisille paikoille.

Kun selvität tämän pulman elektronisesti lukittu ovi Control Roomin perällä avautuu. Tehtyäsi tämän laita Facility Key koneeseen oikealla puolellasi jotta saisit aikanaan Rocket Launcherin (älä unohda valita kyllä kun sinulta kysytään haluatko ottaa avaimen takaisin koneesta). Palaa sitten Control Roomiin, ja etene nyt avoinna olevasta ovesta lähellä hissiä. Käytävän päässä (jos valitsit "Työnnä se yli" viime valinnassa, täällä näkyy kohtaus jossa Nicholai yrittää tappaa sinut, mutta sen sijaan Nemesis tappaa hänet), käytä System Disciä paneeliin jossa on välkkyvä punainen valo päästäksesi seuraavaan huoneeseen.

Kun pääset sisälle Nemesis ryntää esille ja hyökkää kimppuusi. Sinulla on neljä minuuttia aikaa tappaa se, ja löytää sitten poispääsy tästä huoneesta.

Kun tappelet Nemesistä vastaan täällä, voit yrittää sitä aseilla mutta on paljon nopeampaa ja helpompaa jos houkuttelet sen lähelle venttiiliputkia ja ammut niitä, elikkä suihkutat sitä putkien sisällöllä. Hoideltuasi Nemesiksen näet Card Keyn jolla ovi avataan voimalan työntekijän ruumiin taskussa. Ota Card Key, ja käytä sitä lukkopaneeliin oven vieressä avataksesi oven että voit lähteä huoneesta. Tässä vaiheessa palaa huoneseen jossa suljit höuryputkia ja käytä Card Keytä aktivoidaksesi pienen nurkassa olevan hissin. Mene hissillä alapuolella olevaan asevarastoon, mistä löydät lokeron suoraan edessä. Käytä Control Room Keytä tämän lokeron paneeliin ja löydät Rocket Launcherin (kuten myös kaksi Grenade Roundsia). Kun Rocket Launcher kuuluu arsenaaliisi, palaa ylös hissillä, ja mene ensimmäisessä käytävässä olevalle työntöovelle. Käytä Card Keytä sen oikealla puolella olevaan paneeliin avataksesi oven, etene sitten pitkin käytävää (siellä on kaksi Green Herbiä) päästäksesi Control Tower Roomiin.

Seuraavaksi näkemäsi juttu riippuu siitä minkä valinnan teit sillalla. Jos valitsit "Työnnä se yli", Carlos kutsuu sinua radiolla heti kun saavut Control Tower Roomiin. Hän käskee sinua ottamaan tutkan edessäsi olevalta kojelaudalta, ja tulla hänen luokseen, hän kun on keksinyt poispääsyn kaupungista. Jos valitsit "Hyppää", näet pienen tutka-laitteen edessä kojelaudalla. Ota se ja pieni tutkan näyttöruutu ilmestyy yläoikealle. Yritä seuraavaksi lähteä Control Tower Roomista ja Nicholai kutsuu sinua pakohelikopteristaan kaksitaajuusradiolla. Hän uhkaa henkeäsi...

[ Jos Nicholai ei ilmesty ]

Avaa luukku, ja mene tikapuita alas. Etene kohtaan [ Jatka peliä 2 ]

[ Control Tower Roomin valintakohta ]

Vaihtoehto 1 - Neuvottele Nicholain kanssa

Vaihtoehto 2 - Vastaa kopterin tulitukseen

[ Vaihtoehto 1 ]

Nicholai lähtee pois helikopterillaan. Etene kohtaan [ Jatka peliä ]

[ Vaihtoehto 2 ]

Sinulla on vähän aikaa missä tiputtaa Nicholai hänen tulittaessaan sinua, tai hän lähtee (yksi laukaus Rocket Launcherista riittää). Etene kohtaan [ Jatka peliä ]

[ Jatka peliä ]

Carlos tulee Control Tower Roomiin, ja alkaa auttaa ainua etsimään toista ulospääsytietä (koska Nicholai joko lähti, tai tippui ainoan helikopterin kanssa). Tässä vaiheessa sinun täytyy tutkia luukkua joka johtaa alemmalle tasolle. Tämä johtaa siihen että Carlos ehdottaa että erkaannutte etsimään poispääsyä. Carlosin lähdettyä Control Tower Roomista automaattinen ilmoitus kuuluu kertoen sinulle ohjuksen läheisyydestä.

Tutkittuasi luukun (tässä huoneessa on First Aid Spray ja Magnum Bulletseja), sinulla on nyt aikaa kunnes punainen piste (ohjus) ehtii keskimerkkiin (Raccoon Cityyn) päästä pelin loppuun tai kuolet räjähdyksessä. Etene alas luukusta. Etene kohtaan [ Jatka peliä 2 ]

[ Jatka peliä2 ]

Täällä on arkku jota voit käyttää jos tarpeellista. Mene ulos ovesta huoneen takaosassa. Viimeisessä mutkassa löydät maasta Classified Photo Filen. Suuntaa sisään käytävän päässä olevasta suuresta ovesta. Kun olet sisällä suuri tärinä taivuttaa oven sulkien sen pysyvästi. Tässä vaiheessa etene huoneen takaosaan ja tutki laite joka on Rail Cannonin vieressä saadaksesi tietää että ei ole tarpeeksi virtaa suorittaa Rail Cannonin ohjelma. Sinun täytyy nyt työntää kolme suurta patteria (järjestyksessä) alkaen numerosta yksi, patterikoloihin.

Heti kun työnnät patterin numero yksi sen kammioon Nemesis ryntää huoneeseen ja hyökkää kimppuusi. Sinun päämääräsi on nyt aiheuttaa tietty määrä vahinkoa Nemesikselle niin että se ryömii huoneen nurkkaan lähelle ovea etsien ulospääsyä läpi seinässä ammottavan reiän. (neljä rocket launcherin hyvää osumaa riittää) Kun Nemesis on nurkassa, työnnä patterit kaksi ja kolme niiden lokeroihin. Kun olet tehnyt tämän, Rail Cannon alkaa latauksen, ja kun se on tehty, ampuu suunnattoman energialaukauksen siihen kohtaan missä Nemesis yrittää ryömiä seinässä olevan reiän läpi. Tämän jälkeen toinen laukaus ammutaan, mikä tappaa Nemesiksen. Sinun täytyy nyt lähteä huoneesta takana olevan oven kautta (patterin numero kaksi vieressä), mutta yrittäessäsi avata sitä pala Nemesistä onnistuu ryömimään luoksesi ja hyökkäämään.

[ Vihoviimeinen valintakohta ]

Vaihtoehto 1 - Tuhoa monsteri

Vaihtoehto 2 - Älä välitä siitä ja lähde


Jos et valitse vaihtoehtoa Nemesis syöksyy viimeisellä liikkeellään eteenpäin ja myrkyttää sinut. Se kuolee sitten. Sinun täytyy nyt mennä hissillä takaovesta, ja toivoa pelastuvasi ennen kuin kuolet myrkyn takia tai ohjuksen tullessa, kumpi vaan nyt sattuukaan tapahtumaan ensin.

[ Vaihtoehto 1 ]

Jill ottaa Magnumin lattialta ja alkaa ampua kunnes on varma siitä että Nemesis on kuollut. Tässä vaiheessa etene takaosan ovesta ja käytä hissiä. Etene kohtaan [ Jatka peliä ]

[ Vaihtoehto 2 ]

Jill jättää Nemesiksen palan kuolemaan yksin, ja juoksee takaosan ovesta ja menee hissillä. Etene kohtaan [ Jatka peliä ]

[ Jatka peliä ]


Mentyäsi hissillä, jos Nicholai lähti tai tuhoutui helikopterissa aiemmin, Barry lentää helikopterilla noutamaan sinut ja Carlosin. Jos Nemesis tappoi Nicholain, Carlos ja helikopteri odottavat sinua, ja te lennätte kopterilla turvaan.

Pian lähdön jälkeen ohjus menee teidän ohitsenne ja tuhoaa Raccoon Cityn. "Olen saanut tarpeekseni. Tällä kertaa he menivät liian pitkälle", Jill sanoo...

6 kommenttia:

  1. aika sekalainen ohje

    VastaaPoista
  2. Hyvä ohje, vaikka Resi peleissä ei ohjeita tarvita. RE peleissä pääsee aina eteenpäin, jos ÄO on isompi kuin kengännumero ;) .

    VastaaPoista
  3. Aika hyvä tuli hyödyks mun peli kerral

    VastaaPoista
  4. Toi easy mode on kyllä koko pelin hölmöin tölmäys. Pelasin pelin easyllä aamupäivässä läpi, ja pelin lopussa minulla oli n.100 jääkranaattia, 100 tulikranaattia, melkein 200 haulikon patruunaa, 70 kuulaa magnumiin ja korkkaamaton lipas assault rifleen. Parannusvehkeitä oli sen verran että uudenmaan sairaanhoitopiiri olisi pärjännyt vuoden niillä. Niin ja niittasin melkein kaikki viholliset.

    VastaaPoista